Oorlog en Schrijverschap: gespreksavond met de Russische auteur Maxim Osipov

LEZ041
Engels

Maxim Osipov is een in 2022 uit Rusland gevluchte auteur van korte verhalen. Tijdens dit publieksevenement vertelt hij over leven en werk en gaat hij in gesprek met het publiek. 

De avond wordt ingeleid door Piet Van Poucke (UGent), waarna onze curator Johan de Boose de auteur zal interviewen.

Meer over Maxim Alexandrovich Osipov (foto: copyright: Annaleen Louwes)

  • Jarenlang werkte hij als cardioloog in onder meer San Francisco en Moskou. Sinds het najaar van 2022 doceert hij Russische literatuur aan de Universiteit Leiden en woont hij in Amsterdam.
  • Hij schrijft sinds 2007 essays, korte verhalen en romans en publiceerde zes verhalenbundels en viel daarmee herhaaldelijk in de prijzen. In 2022 werd hem de Nederlandse Europese Literatuurprijs toegekend.
  • Osipovs werk is vertaald in 22 talen. In Nederlandse vertaling verschenen 'De wereld is niet stuk te krijgen' (2021) en 'Kilometer 101' (2022), beide bij van Oorschot.

 

Praktisch

Inschrijven

  • De richtprijs voor deze activiteit is €5
  • Lukt dit niet voor jou? Dan kan je €2 betalen. (Vink "ik heb recht op een uitzonderingsprijs" aan bij het afrekenen.)
  • Wil je ons een extra duwtje in de rug geven? Dan kan je €8 of €12 betalen. (Vink "ik heb recht op een uitzonderingsprijs" aan bij het afrekenen.)

Hulp nodig bij inschrijven?

Deze opleiding is een initiatief van de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie (coördinatoren: Piet Van Poucke en Gaëtan Regniers) en de vakgroep Talen en Culturen, in samenwerking met Centrum voor Literatuur in Vertaling (CLIV), boekhandel Walry en uitgeverij van Oorschot.

 

Schrijf je hier in

Oorlog en schrijverschap

Beschrijving

Maxim Osipov is een uit Rusland gevluchte auteur van korte verhalen. Tijdens dit publieksevenement vertelt hij over leven en werk en gaat hij in gesprek met zijn lezers.